Beuzet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Beuzet? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze pagina tref je accurate toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Beuzet!

zonnepanelen installateur 5030
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50300
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€160,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beuzet februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Gembloux. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Gembloux bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Beuzet
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4460), dan is het belastingvoordeel al gauw €553. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Beuzet variëren tussen de €4200 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €727,50 (prijspeil februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beuzet is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3625 – €4275€420
2306012€5200 – €5800€675
3344015€6075 – €6200€800
4418016€6475 – €6650€920
5455020€7000 – €7150€1020
6509021€7450 – €8100€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Beuzet tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beuzet bedraagt 3345 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Beuzet?

Puur voor panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beuzet

Populaire merken:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Beuzet vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind je in korte tijd een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Beuzet.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Beuzet op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Beuzet
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beuzet een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!