Lonzée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lonzée? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze website check jij accurate toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lonzée!

zonnepanelen installateur 5030
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50300
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€161,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lonzée maart 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Gembloux. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Gembloux bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lonzée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4490), dan bedraagt het voordeel al snel €557. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lonzée liggen tussen om en nabij de €5000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of NLE betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (kosten maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lonzée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3500 – €4450€390
2279012€5250 – €5875€675
3337014€6075 – €6250€850
4409016€6550 – €6700€880
5452019€7075 – €7200€1030
6512022€7550 – €7900€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Lonzée zie je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lonzée bedraagt 3360 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Lonzée?

Bij het installeren van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lonzee

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lonzée vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies je moeiteloos een uitstekende monteur in de buurt. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets duidelijk het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Lonzée.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lonzée op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Lonzée
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lonzée verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!