Sauvenière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Sauvenière? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze vergelijker check je veelzijdige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sauvenière!

zonnepanelen installateur 5030
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50300
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€161,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sauvenière maart 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Gembloux. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Gembloux kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sauvenière
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4500), dan bedraagt het voordeel al snel €558. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (maart 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sauvenière zitten vaak tussen de €5400 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €737,50 (onkosten maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Sauvenière bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3700 – €4500€440
2282011€5225 – €5675€625
3332014€6075 – €6250€875
4414016€6500 – €6725€920
5435019€7100 – €7200€1020
6498021€7450 – €8200€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Sauvenière lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sauvenière is 3365 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sauvenière?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sauveniere

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sauvenière vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij vandaag nog een goede installateur in jouw streek. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Sauvenière.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sauvenière op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Sauvenière
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sauvenière aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!