Bossière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bossière? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door de zonnepanelen-vergelijker lees jij uitgebreide toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bossière!

zonnepanelen installateur 5032
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50320
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€161,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bossière februari 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gembloux. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Gembloux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bossière
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4520), dan is het voordeel al snel €560. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bossière liggen tussen om en nabij de €4800 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €742,50 (tarief februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bossière kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3675 – €4250€440
2297011€5100 – €5650€600
3358016€6075 – €6175€800
4386018€6475 – €6675€900
5467020€6950 – €7200€960
6488021€7450 – €7950€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Bossière bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bossière is 3375 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Bossière?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bossiere

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Bossière vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in de regio. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets het soort woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Bossière.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bossière op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bossière
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bossière aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!