Corroy-Le-Château

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Corroy-Le-Château? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website vind je uitgebreide toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Corroy-Le-Château!

zonnepanelen installateur 5032
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50320
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Corroy-Le-Château juli 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Gembloux. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Gembloux zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Corroy-Le-Château
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4540), dan loopt het voordeel al gauw op tot €563. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Er is wel verandering op komst: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim vele tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Corroy-Le-Château schommelen tussen de €5000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Corroy-Le-Château bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3600 – €4200€390
2296012€5225 – €5750€550
3352016€5975 – €6275€850
4381017€6425 – €6850€950
5452019€6900 – €7250€1030
6480023€7550 – €8075€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Corroy-Le-Château achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Corroy-Le-Château bedraagt 3385 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Corroy-Le-Château?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-corroy-le-chateau

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Corroy-Le-Château vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref je vandaag nog een betrouwbare leverancier in de regio. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Corroy-Le-Château.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar let ook op certificering (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Corroy-Le-Château op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Corroy-Le-Château
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Corroy-Le-Château een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!