Morville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Morville? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze pagina lees jij waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Morville!

zonnepanelen installateur 5620
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56200
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€173,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Morville april 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Florennes. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Florennes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Morville
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4770), dan is het voordeel al snel €591. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Morville zitten vaak tussen de €5200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €752,50 (tarieven april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Morville kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3525 – €4250€410
2273012€5000 – €5900€550
3328015€6075 – €6225€700
4390017€6325 – €6800€900
5440020€7000 – €7300€960
6490023€7675 – €8075€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Morville check je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Morville is 3425 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Morville?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-morville

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Morville vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een goede vakman in je postcodegebied. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer duidelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Morville.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Morville op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Morville
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Morville een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!