Rosée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rosée? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees jij samengestelde informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Rosée!

zonnepanelen installateur 5620
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56200
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€173,26

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rosée juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Florennes. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Florennes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Rosée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4780), dan loopt het voordeel al gauw op tot €593. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rosée liggen tussen om en nabij de €4000 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Nuon betaal je hiervoor wel €755,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Rosée bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3400 – €4400€430
2273012€5225 – €5700€625
3328014€6100 – €6025€850
4409017€6525 – €6825€920
5466020€6975 – €7275€990
6496021€7425 – €7900€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Rosée lees jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rosée bedraagt 3430 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Rosée?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rosee

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Rosée vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten tref je in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in jouw eigen buurt. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Rosée.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rosée op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Rosée
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rosée een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!