Hanzinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hanzinne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze vergelijker bekijk je waardevolle informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Hanzinne!

zonnepanelen installateur 5621
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56210
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€173,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hanzinne juli 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Florennes. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Florennes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Hanzinne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4810), dan loopt het voordeel al gauw op tot €596. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hanzinne liggen tussen de €4900 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €762,50 (onkosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hanzinne kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3600 – €4375€390
2275011€5025 – €5650€600
3327014€6050 – €6150€800
4407017€6425 – €6775€930
5465019€7025 – €7300€1020
6503022€7650 – €7875€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Hanzinne ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hanzinne is 3445 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hanzinne?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hanzinne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hanzinne vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk je in korte tijd een erkende vakman in je postcodegebied. Tal van bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Hanzinne.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hanzinne op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hanzinne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hanzinne een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!