Hemptinne-Lez-Florennes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hemptinne-Lez-Florennes? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker ontdek je handige raadgeving over zonnepanelen kopen in Hemptinne-Lez-Florennes!

zonnepanelen installateur 5620
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56200
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€172,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hemptinne-Lez-Florennes juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Florennes. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Florennes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hemptinne-Lez-Florennes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4760), dan is het belastingvoordeel al gauw €590. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hemptinne-Lez-Florennes liggen tussen de €4700 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €750,00 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hemptinne-Lez-Florennes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3550 – €4225€420
2306012€5150 – €5875€550
3356015€5925 – €6075€825
4391018€6350 – €6775€950
5449020€6950 – €7275€1030
6492023€7475 – €8125€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Hemptinne-Lez-Florennes ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hemptinne-Lez-Florennes is 3420 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Hemptinne-Lez-Florennes?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hemptinne-lez-florennes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hemptinne-Lez-Florennes vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vind je in een zeer korte periode een erkende monteur in de regio. Tal van leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Hemptinne-Lez-Florennes.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hemptinne-Lez-Florennes op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Hemptinne-Lez-Florennes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hemptinne-Lez-Florennes een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!