Hanzinelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hanzinelle? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze website lees jij accurate tips aangaande zonnepanelen kopen in Hanzinelle!

zonnepanelen installateur 5621
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56210
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€173,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hanzinelle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Florennes. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Florennes kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hanzinelle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4800), dan is het belastingvoordeel al gauw €595. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hanzinelle schommelen tussen de €5100 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €760,00 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hanzinelle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3550 – €4400€430
2296012€5275 – €5900€525
3343015€5950 – €6150€825
4408016€6300 – €6775€940
5461020€6950 – €7175€960
6519023€7625 – €8050€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Hanzinelle achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hanzinelle bedraagt 3440 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Hanzinelle?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hanzinelle

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hanzinelle vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je in enkele stappen een uitmuntende installateur in de regio. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hanzinelle.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hanzinelle op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hanzinelle
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hanzinelle een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!