Gedinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Gedinne? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Middels het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze vergelijker ontdek jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gedinne!

zonnepanelen installateur 5575
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode55750
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€161,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gedinne mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Gedinne. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Gedinne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4870), dan is het voordeel al snel €604. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Gedinne komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Powerpeers betaal je hiervoor wel €775,00 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gedinne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3600 – €4425€440
2290011€5100 – €5825€575
3327016€6050 – €6175€725
4402016€6300 – €6725€880
5437019€6900 – €7200€990
6510023€7475 – €8200€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Gedinne check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gedinne bedraagt 3400 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Gedinne?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gedinne

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Gedinne vergelijken? Door het advies hieronder tref je in een zeer korte periode een uitstekende specialist in jouw omgeving. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type huis. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Gedinne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gedinne op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Gedinne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gedinne een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente