Saint-Aubin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Saint-Aubin? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Via de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website doorzoek je bruikbare tips over zonnepanelen kopen in Saint-Aubin!

zonnepanelen installateur 5620
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56200
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€173,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Aubin juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Florennes. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Florennes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Saint-Aubin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4790), dan pak je al snel €594. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Saint-Aubin fluctueren tussen de €4200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron betaal je al snel €757,50 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Saint-Aubin bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117207€3500 – €4475€390
2274013€5100 – €5900€575
3325014€6100 – €6125€725
4389016€6500 – €6800€930
5443019€6925 – €7225€1010
6519022€7550 – €8200€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Saint-Aubin vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Aubin bedraagt 3435 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Saint-Aubin?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-aubin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Saint-Aubin vergelijken? Via de uitleg die hierna komt tref je moeiteloos een betrouwbare expert in de buurt. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het soort woning. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Saint-Aubin.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Aubin op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Saint-Aubin
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Aubin een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!