Thy-Le-Baudouin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Thy-Le-Baudouin? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met behulp van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze website doorzoek je uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Thy-Le-Baudouin!

zonnepanelen installateur 5621
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56210
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€174,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Thy-Le-Baudouin juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Florennes. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Florennes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Thy-Le-Baudouin
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4830), dan profiteer je al van een korting van zo’n €599. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Thy-Le-Baudouin fluctueren tussen de €4000 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in zo’n 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €767,50 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Thy-Le-Baudouin kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3625 – €4250€380
2278013€5225 – €5625€675
3344015€5975 – €6250€875
4420017€6300 – €6825€920
5460020€6975 – €7175€1020
6480022€7600 – €8100€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Thy-Le-Baudouin tref je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thy-Le-Baudouin bedraagt 3455 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Thy-Le-Baudouin?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thy-le-baudouin

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Thy-Le-Baudouin vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb je in korte tijd een goede specialist in jouw eigen buurt. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Thy-Le-Baudouin.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Thy-Le-Baudouin op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Thy-Le-Baudouin
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Thy-Le-Baudouin een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!