Morialmé

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Morialmé? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze website vind je samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Morialmé!

zonnepanelen installateur 5621
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56210
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€173,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Morialmé juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Florennes. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Florennes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Morialmé
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4820), dan profiteer je al van een korting van zo’n €598. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al 500.000woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Morialmé komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €765,00 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Morialmé bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3550 – €4400€420
2270012€5225 – €5900€575
3348014€6000 – €6200€875
4405017€6425 – €6600€950
5461020€7025 – €7300€970
6494021€7575 – €8075€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Morialmé lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Morialmé is 3450 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Morialmé?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-morialme

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Morialmé vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan heb jij moeiteloos een goede monteur in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Morialmé.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Morialmé op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Morialmé
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Morialmé een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!