Corenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Corenne? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website tref je accurate raadgeving over zonnepanelen kopen in Corenne!

zonnepanelen installateur 5620
 • Lagere energiekost.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode56200
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€172,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Corenne februari 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Florennes. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Florennes zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Corenne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4740), dan pak je al snel €588. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Corenne schommelen tussen de €5300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €745,00 (tarief februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Corenne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3600 – €4450€410
2275012€5300 – €5750€500
3357014€5975 – €6150€800
4402016€6300 – €6675€880
5439020€6950 – €7125€1010
6503022€7650 – €7925€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Corenne zie je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Corenne is 3410 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Corenne?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-corenne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Corenne vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek jij in enkele stappen een goede monteur in jouw streek. Tal van installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Corenne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificering (bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Corenne op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Corenne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Corenne een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!