Lavaux-Sainte-Anne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Lavaux-Sainte-Anne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze pagina lees je actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lavaux-Sainte-Anne!

zonnepanelen installateur 5580
 • Direct lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€174,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lavaux-Sainte-Anne juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Rochefort. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Rochefort bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lavaux-Sainte-Anne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4440), dan bedraagt het voordeel al snel €550. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lavaux-Sainte-Anne liggen tussen de €4100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €772,50 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lavaux-Sainte-Anne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3525 – €4475€420
2296013€5300 – €5600€675
3341016€5950 – €6100€750
4416017€6350 – €6725€940
5436020€7100 – €7225€1020
6512023€7700 – €8000€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lavaux-Sainte-Anne vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lavaux-Sainte-Anne bedraagt 3560 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Lavaux-Sainte-Anne?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lavaux-sainte-anne

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lavaux-Sainte-Anne vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een goede expert in je postcodegebied. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Lavaux-Sainte-Anne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lavaux-Sainte-Anne op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Lavaux-Sainte-Anne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lavaux-Sainte-Anne een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!