Lessive

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Lessive? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Met zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze tool doorzoek jij veelzijdige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Lessive!

zonnepanelen installateur 5580
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€174,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lessive februari 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Rochefort. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Rochefort kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lessive
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4450), dan loopt het voordeel al gauw op tot €552. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lessive zitten vaak tussen de €5100 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Powerpeers betaal je al snel €775,00 (onkosten februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Lessive kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3575 – €4250€390
2293012€5150 – €5775€625
3324016€5950 – €6150€875
4386017€6375 – €6825€950
5441019€6925 – €7300€970
6490023€7400 – €8200€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lessive bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lessive bedraagt 3565 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Lessive?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lessive

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lessive vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je postcodegebied. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets duidelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Lessive.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lessive op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Lessive
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lessive een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!