Buissonville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Buissonville? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker bekijk je uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Buissonville!

zonnepanelen installateur 5580
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€174,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Buissonville februari 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rochefort. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Rochefort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Buissonville
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4400), dan pak je al snel €545. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Buissonville liggen tussen om en nabij de €5200 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €762,50 (tarieven februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Buissonville bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3525 – €4375€420
2284013€5100 – €5800€675
3349016€5900 – €6150€775
4412016€6425 – €6700€940
5440020€7000 – €7175€970
6485021€7400 – €8125€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Buissonville bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buissonville bedraagt 3540 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Buissonville?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buissonville

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Buissonville vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind jij zonder problemen een goede leverancier in je woonplaats. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Buissonville.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Buissonville op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Buissonville
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Buissonville een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!