Mont-Gauthier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Mont-Gauthier? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij praktische aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Mont-Gauthier!

zonnepanelen installateur 5580
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€175,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Mont-Gauthier juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rochefort. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Rochefort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mont-Gauthier
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4460), dan is jouw winst al gauw €553. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Mont-Gauthier fluctueren tussen de €4100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Nuon betaal je daarvoor zo’n €675,00 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Mont-Gauthier kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3600 – €4425€430
2309011€5150 – €5725€675
3345016€6025 – €6100€800
4392016€6375 – €6850€890
5459019€6950 – €7175€980
6490022€7400 – €7800€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Mont-Gauthier achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont-Gauthier bedraagt 3570 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mont-Gauthier?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont-gauthier

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Mont-Gauthier vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een uitmuntende specialist in jouw streek. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Mont-Gauthier.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mont-Gauthier op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Mont-Gauthier
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont-Gauthier een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!