Han-Sur-Lesse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Han-Sur-Lesse? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website ontdek jij samengestelde toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Han-Sur-Lesse!

zonnepanelen installateur 5580
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€174,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Han-Sur-Lesse juli 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Rochefort. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Rochefort zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Han-Sur-Lesse
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4420), dan pak je al snel €548. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Han-Sur-Lesse zitten vaak tussen de €5200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €767,50 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Han-Sur-Lesse bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3475 – €4350€410
2296013€5025 – €5625€575
3324016€6100 – €6250€850
4385017€6400 – €6825€910
5455020€7075 – €7150€960
6501021€7625 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Han-Sur-Lesse bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Han-Sur-Lesse is 3550 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Han-Sur-Lesse?

Puur voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-han-sur-lesse

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Han-Sur-Lesse vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een professionele leverancier in je woonplaats. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Han-Sur-Lesse.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Han-Sur-Lesse op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Han-Sur-Lesse
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Han-Sur-Lesse een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!