Jemelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Jemelle? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze pagina tref jij bruikbare adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Jemelle!

zonnepanelen installateur 5580
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€174,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jemelle juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Rochefort. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Rochefort zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Jemelle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4430), dan is het voordeel al snel €549. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Jemelle liggen tussen de €4700 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €770,00 (vergoeding juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Jemelle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3650 – €4400€400
2307013€5000 – €5625€675
3341016€5975 – €6175€700
4419018€6450 – €6600€900
5467019€6950 – €7275€1020
6509022€7450 – €7825€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Jemelle check je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jemelle bedraagt 3555 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Jemelle?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jemelle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Jemelle vergelijken? Door onderstaande tips kies jij in korte tijd een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Verschillende adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Jemelle.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jemelle op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Jemelle
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Jemelle aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!