Villers-Sur-Lesse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Villers-Sur-Lesse? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze website doorzoek je omvangrijke info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Villers-Sur-Lesse!

zonnepanelen installateur 5580
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€175,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Villers-Sur-Lesse juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Rochefort. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Rochefort zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-Sur-Lesse
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4470), dan pak je al snel €554. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Villers-Sur-Lesse komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €677,50 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Villers-Sur-Lesse is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3675 – €4500€380
2303013€5025 – €5850€625
3331014€6050 – €6250€725
4387017€6475 – €6825€940
5466019€7050 – €7275€980
6510022€7600 – €7975€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Villers-Sur-Lesse zie je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Sur-Lesse is 3575 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Villers-Sur-Lesse?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-sur-lesse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Villers-Sur-Lesse vergelijken? Door onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een goede aanbieder in je woonplaats. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Villers-Sur-Lesse.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Sur-Lesse op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Villers-Sur-Lesse
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Sur-Lesse een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!