Wavreille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wavreille? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Met een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze pagina lees jij bruikbare informatie over zonnepanelen kopen in Wavreille!

zonnepanelen installateur 5580
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode55800
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€175,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wavreille juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rochefort. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Rochefort kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Wavreille
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4480), dan is het belastingvoordeel al gauw €555. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wavreille liggen tussen de €4200 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €680,00 (prijs juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wavreille is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3500 – €4275€430
2292013€5025 – €5900€500
3348015€6000 – €6275€825
4402016€6550 – €6800€890
5460019€7075 – €7125€1030
6481021€7625 – €8200€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Wavreille tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wavreille bedraagt 3580 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Wavreille?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wavreille

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wavreille vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een betrouwbare expert in jouw eigen buurt. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het soort woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Wavreille.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook relevante keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wavreille op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Wavreille
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wavreille verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!