Onnezies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Onnezies? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze vergelijker tref jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Onnezies!

zonnepanelen installateur 7387
 • Direct lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode73870
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Onnezies juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Honnelles. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Honnelles is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Onnezies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4730), dan profiteer je al van een korting van zo’n €586. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Onnezies variëren tussen de €4000 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je al snel €775,00 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Onnezies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3550 – €4400€420
2299013€5125 – €5800€675
3331015€6100 – €6125€800
4406016€6550 – €6775€930
5465019€7025 – €7175€1030
6485022€7575 – €8025€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Onnezies bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onnezies is 3405 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Onnezies?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-onnezies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Onnezies vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een deskundige monteur in jouw eigen buurt. Verschillende installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Onnezies.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Onnezies op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Onnezies
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Onnezies een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!