Fayt-Le-Franc

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Fayt-Le-Franc? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze website ontdek jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Fayt-Le-Franc!

zonnepanelen installateur 7387
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode73870
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€167,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Fayt-Le-Franc april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Honnelles. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Honnelles is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Fayt-Le-Franc
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4700), dan profiteer je al van een korting van zo’n €583. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Fayt-Le-Franc variëren tussen de €4600 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (prijspeil april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Fayt-Le-Franc kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3450 – €4275€420
2290011€5200 – €5625€550
3321014€5975 – €6175€825
4392018€6350 – €6675€930
5445019€7100 – €7150€990
6520023€7475 – €8050€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Fayt-Le-Franc achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fayt-Le-Franc bedraagt 3390 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Fayt-Le-Franc?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fayt-le-franc

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Fayt-Le-Franc vergelijken? Door middel van het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in jouw streek. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer duidelijk de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Fayt-Le-Franc.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fayt-Le-Franc op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Fayt-Le-Franc
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Fayt-Le-Franc een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!