Marchipont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Marchipont? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze website ontdek je omvangrijke details over zonnepanelen kopen in Marchipont!

zonnepanelen installateur 7387
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode73870
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Marchipont juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Honnelles. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Honnelles zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Marchipont
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4710), dan profiteer je al van een korting van zo’n €584. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Marchipont fluctueren tussen de €4300 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je al snel €770,00 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Marchipont bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3525 – €4200€400
2305012€5300 – €5825€550
3340015€5950 – €6050€800
4382017€6300 – €6750€880
5461020€6975 – €7225€990
6514023€7500 – €8175€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Marchipont ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marchipont is 3395 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Marchipont?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marchipont

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Marchipont vergelijken? Met onderstaande tips vind jij in korte tijd een deskundige vakman in je postcodegebied. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Marchipont.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Marchipont op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Marchipont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Marchipont een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!