Montignies-Sur-Roc

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Montignies-Sur-Roc? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool lees je accurate raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Montignies-Sur-Roc!

zonnepanelen installateur 7387
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode73870
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€168,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Montignies-Sur-Roc juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Honnelles. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Honnelles zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Montignies-Sur-Roc
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4720), dan is jouw winst al gauw €585. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Montignies-Sur-Roc komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €772,50 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Montignies-Sur-Roc is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3425 – €4300€410
2308011€5150 – €5900€525
3323016€6000 – €6025€700
4412016€6350 – €6625€910
5470019€7050 – €7250€1010
6501021€7500 – €7850€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Montignies-Sur-Roc bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montignies-Sur-Roc is 3400 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Montignies-Sur-Roc?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montignies-sur-roc

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Montignies-Sur-Roc vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je in korte tijd een erkende vakman in je postcodegebied. Diverse adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Montignies-Sur-Roc.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montignies-Sur-Roc op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Montignies-Sur-Roc
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Montignies-Sur-Roc een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!