Angreau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Angreau? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenvoordeel.be tref je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Angreau!

zonnepanelen installateur 7387
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode73870
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Angreau februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Honnelles. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Honnelles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Angreau
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4660), dan is jouw winst al gauw €578. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Angreau liggen tussen de €4300 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pakweg 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €757,50 (tarief februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Angreau bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3600 – €4400€410
2296012€5100 – €5875€500
3339014€6075 – €6125€825
4389018€6325 – €6700€900
5449019€7050 – €7175€1030
6514021€7650 – €8150€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Angreau bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Angreau bedraagt 3370 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Angreau?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-angreau

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Angreau vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Angreau.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Angreau op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Angreau
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Angreau een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!