Autreppe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Autreppe? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze vergelijker tref jij praktische toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Autreppe!

zonnepanelen installateur 7387
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode73870
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Autreppe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Honnelles. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Honnelles zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Autreppe
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4680), dan bedraagt het voordeel al snel €580. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Autreppe liggen tussen de €5300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €762,50 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Autreppe bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3400 – €4425€380
2293013€5200 – €5900€525
3354014€5975 – €6050€725
4398018€6375 – €6650€910
5468019€6900 – €7250€960
6499021€7475 – €7900€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Autreppe lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Autreppe is 3380 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Autreppe?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-autreppe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Autreppe vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een uitstekende monteur in je postcodegebied. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Autreppe.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Autreppe op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Autreppe
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Autreppe een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!