Gingelom

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Gingelom? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be check je waardevolle details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gingelom!

zonnepanelen installateur 3890
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode38900
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gingelom juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gingelom. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Gingelom zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4400), dan is het belastingvoordeel al gauw €545. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Gingelom liggen tussen om en nabij de €4100 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio betaal je al snel €675,00 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gingelom kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3600 – €4225€410
2305012€5175 – €5850€550
3342016€6050 – €6200€700
4410016€6375 – €6825€900
5467019€7075 – €7275€1010
6483021€7500 – €8200€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Gingelom vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gingelom is 3390 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Gingelom?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gingelom

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Gingelom vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Gingelom.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Zo komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gingelom op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Gingelom
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gingelom een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente