Voeren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Voeren? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website lees jij samengestelde details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Voeren!

zonnepanelen installateur 3790
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode37900
Gasverbruik23.120 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€171,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Voeren mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Voeren. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Voeren bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Voeren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4340), dan is het belastingvoordeel al gauw €538. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Voeren variëren tussen de €4300 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €762,50 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Voeren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3450 – €4300€430
2278011€5000 – €5900€500
3336015€6050 – €6200€825
4395016€6350 – €6725€900
5462020€6975 – €7150€1030
6510023€7500 – €7950€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Voeren achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voeren bedraagt 3360 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Voeren?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-voeren

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Voeren vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij zonder problemen een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Sommige aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Voeren.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Voeren op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Voeren
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Voeren aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente