Borlo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Borlo? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze website check jij toepasbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Borlo!

zonnepanelen installateur 3891
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode38910
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Borlo juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Gingelom. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Gingelom is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Borlo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4930), dan pak je al snel €611. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Borlo liggen tussen de €5200 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €727,50 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Borlo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3475 – €4300€420
2308011€5300 – €5825€575
3360015€5900 – €6125€700
4417016€6450 – €6750€880
5470020€6975 – €7300€1000
6490023€7425 – €7825€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Borlo ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borlo bedraagt 3505 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Borlo?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-borlo

Veel gekozen merken:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Borlo vergelijken? Door middel van onze stappenplan zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in je woonplaats. De meeste installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Borlo.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Borlo op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Borlo
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Borlo aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!