Jeuk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Jeuk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze pagina lees je omvangrijke aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Jeuk!

zonnepanelen installateur 3890
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode38900
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jeuk april 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Gingelom. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Gingelom zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Jeuk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4880), dan loopt het voordeel al gauw op tot €605. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jeuk liggen tussen de €5100 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €715,00 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Jeuk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3500 – €4425€380
2280011€5175 – €5700€500
3360014€5925 – €6075€700
4406017€6550 – €6600€920
5467019€6900 – €7275€1000
6515021€7400 – €8175€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Jeuk ontdek jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jeuk bedraagt 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Jeuk?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jeuk

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Jeuk vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk jij in enkele stappen een uitstekende installateur in jouw omgeving. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Jeuk.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jeuk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Jeuk
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jeuk een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!