Mielen-Boven-Aalst

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Mielen-Boven-Aalst? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be vind jij toepasbare info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Mielen-Boven-Aalst!

zonnepanelen installateur 3891
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode38910
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mielen-Boven-Aalst juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Gingelom. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Gingelom bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mielen-Boven-Aalst
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4950), dan pak je al snel €614. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mielen-Boven-Aalst liggen tussen om en nabij de €5200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pakweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Oxxio betaal je hiervoor wel €732,50 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Mielen-Boven-Aalst bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3500 – €4375€380
2274013€5175 – €5600€525
3323014€6000 – €6025€875
4419018€6300 – €6675€920
5432020€6925 – €7300€960
6512021€7650 – €7875€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Mielen-Boven-Aalst lees jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mielen-Boven-Aalst bedraagt 3515 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Mielen-Boven-Aalst?

Voor de installatie van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mielen-boven-aalst

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Mielen-Boven-Aalst vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een betrouwbare vakman in de regio. Het merendeel van de specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Mielen-Boven-Aalst.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mielen-Boven-Aalst op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Mielen-Boven-Aalst
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mielen-Boven-Aalst een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!