Wellen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Wellen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be ontdek je handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Wellen!

zonnepanelen installateur 3830
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode38300
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wellen mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Wellen. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Wellen bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Wellen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4360), dan bedraagt het voordeel al snel €540. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wellen liggen tussen de €5400 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €767,50 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wellen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3650 – €4250€390
2278012€5300 – €5750€525
3323014€5925 – €6050€825
4393018€6425 – €6750€910
5470020€7050 – €7150€970
6496021€7650 – €8025€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Wellen vind je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wellen is 3370 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Wellen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wellen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wellen vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een goede leverancier in de buurt. Diverse monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Wellen.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wellen op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Wellen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wellen verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente