Vorsen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Vorsen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze website ontdek je omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vorsen!

zonnepanelen installateur 3890
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode38900
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€167,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vorsen februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Gingelom. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Gingelom bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Vorsen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4920), dan profiteer je al van een korting van zo’n €610. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vorsen variëren tussen de €4600 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (kosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vorsen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3550 – €4500€410
2297011€5075 – €5675€625
3339014€5975 – €6050€750
4414018€6450 – €6725€890
5439019€7000 – €7200€990
6487022€7400 – €8150€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Vorsen vind jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vorsen is 3500 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Vorsen?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vorsen

Populaire merken:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vorsen vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb je zonder problemen een professionele monteur in jouw streek. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort huis. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Vorsen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vorsen op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Vorsen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vorsen verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!