Buvingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Buvingen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze tool vind je uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Buvingen!

zonnepanelen installateur 3891
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode38910
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€167,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Buvingen april 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Gingelom. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Gingelom zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Buvingen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4940), dan profiteer je al van een korting van zo’n €612. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Buvingen variëren tussen de €4800 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (tarieven april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Buvingen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3475 – €4450€380
2274011€5300 – €5875€625
3320015€5900 – €6275€825
4419018€6525 – €6750€900
5456020€6925 – €7150€960
6503021€7650 – €8000€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Buvingen achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buvingen bedraagt 3510 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Buvingen?

Puur voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buvingen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Buvingen vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een goede vakspecialist in de buurt. Een aantal installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Buvingen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Buvingen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Buvingen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Buvingen een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!