Niel-Bij-Sint-Truiden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Niel-Bij-Sint-Truiden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Met de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool tref jij handige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Niel-Bij-Sint-Truiden!

zonnepanelen installateur 3890
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode38900
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Niel-Bij-Sint-Truiden juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gingelom. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Gingelom bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Niel-Bij-Sint-Truiden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4910), dan loopt het voordeel al gauw op tot €609. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Niel-Bij-Sint-Truiden fluctueren tussen de €5300 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent betaal je al snel €722,50 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Niel-Bij-Sint-Truiden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3650 – €4200€420
2288011€5050 – €5875€675
3340015€6000 – €6200€725
4411018€6500 – €6725€880
5467020€7050 – €7275€970
6509023€7600 – €7975€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Niel-Bij-Sint-Truiden zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niel-Bij-Sint-Truiden bedraagt 3495 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Niel-Bij-Sint-Truiden?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-niel-bij-sint-truiden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Niel-Bij-Sint-Truiden vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een professionele specialist in jouw streek. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer de aard van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Niel-Bij-Sint-Truiden.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Niel-Bij-Sint-Truiden op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Niel-Bij-Sint-Truiden
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Niel-Bij-Sint-Truiden een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!