Membre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Membre? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze tool lees je toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Membre!

zonnepanelen installateur 5550
 • Lagere energiekost.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€173,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Membre februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Vresse-Sur-Semois zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Membre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4650), dan loopt het voordeel al gauw op tot €576. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Membre zitten vaak tussen de €5000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio betaal je hiervoor wel €740,00 (tarieven februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Membre kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3550 – €4475€390
2295012€5125 – €5725€550
3326015€6050 – €6200€750
4398016€6350 – €6725€950
5436020€6950 – €7150€1000
6488022€7625 – €8000€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Membre achterhaal je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Membre is 3590 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Membre?

Voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-membre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Membre vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt kies je moeiteloos een goede vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Membre.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Membre op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Membre
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Membre een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!