Bagimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Bagimont? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze website doorzoek je praktische informatie aangaande zonnepanelen kopen in Bagimont!

zonnepanelen installateur 5550
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bagimont juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Vresse-Sur-Semois zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bagimont
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4610), dan profiteer je al van een korting van zo’n €571. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bagimont liggen tussen om en nabij de €5200 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (onkosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bagimont kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3475 – €4375€400
2290012€5250 – €5825€625
3353016€6075 – €6075€725
4402017€6375 – €6775€950
5436020€6975 – €7225€1010
6493021€7600 – €8000€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Bagimont vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bagimont bedraagt 3570 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Bagimont?

Voor het leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bagimont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bagimont vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een professionele expert in jouw streek. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Bagimont.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bagimont op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bagimont
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bagimont een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!