Alle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Alle? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Alle!

zonnepanelen installateur 5550
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€172,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Alle juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Vresse-Sur-Semois zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Alle
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4600), dan is het voordeel al snel €570. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Alle liggen tussen de €4900 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €727,50 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Alle kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3625 – €4325€400
2276011€5100 – €5850€625
3335014€5900 – €6275€775
4384017€6375 – €6850€910
5430019€7075 – €7175€970
6491022€7675 – €7875€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Alle check je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alle bedraagt 3565 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Alle?

Voor panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-alle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Alle vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een deskundige monteur in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Alle.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Alle op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Alle
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Alle verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!