Nafraiture

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nafraiture? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze website lees je accurate info aangaande zonnepanelen kopen in Nafraiture!

zonnepanelen installateur 5550
 • Structureel lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€166,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nafraiture maart 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Vresse-Sur-Semois zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nafraiture
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4670), dan is het voordeel al snel €579. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nafraiture zitten vaak tussen de €4200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €745,00 (prijs maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nafraiture is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3700 – €4325€430
2306012€5250 – €5800€500
3346015€6025 – €6100€825
4395017€6350 – €6750€940
5434019€6900 – €7175€960
6514022€7500 – €8075€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Nafraiture achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nafraiture is 3300 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nafraiture?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nafraiture

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nafraiture vergelijken? Dankzij het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een uitstekende aanbieder in jouw eigen buurt. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type huis. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nafraiture.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nafraiture op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Nafraiture
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nafraiture aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!