Mouzaive

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Mouzaive? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij actuele info m.b.t. zonnepanelen kopen in Mouzaive!

zonnepanelen installateur 5550
 • Lagere energiekost.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Mouzaive juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Vresse-Sur-Semois zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Mouzaive
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4660), dan is jouw winst al gauw €578. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Mouzaive liggen tussen om en nabij de €4600 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je al snel €742,50 (onkosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Mouzaive kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3650 – €4300€410
2270013€5050 – €5625€625
3322014€6025 – €6175€725
4385016€6475 – €6825€950
5455020€6950 – €7175€1000
6491022€7675 – €7975€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Mouzaive check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mouzaive bedraagt 3595 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Mouzaive?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mouzaive

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Mouzaive vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een goede specialist in de regio. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Mouzaive.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Mouzaive op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Mouzaive
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Mouzaive een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!