Chairière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Chairière? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be tref jij actuele aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Chairière!

zonnepanelen installateur 5550
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€172,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Chairière juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Vresse-Sur-Semois is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Chairière
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4630), dan is jouw winst al gauw €574. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Chairière komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €735,00 (onkosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Chairière is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3500 – €4400€380
2280013€5300 – €5675€500
3348016€6075 – €6150€875
4394017€6350 – €6625€910
5449019€6900 – €7300€980
6514021€7650 – €7825€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Chairière ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chairière is 3580 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Chairière?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chairiere

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Chairière vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Chairière.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Chairière op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Chairière
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chairière een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!