Sugny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sugny? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door middel van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool lees jij accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sugny!

zonnepanelen installateur 5550
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€167,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sugny juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Vresse-Sur-Semois kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sugny
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4700), dan profiteer je al van een korting van zo’n €583. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sugny zitten vaak tussen de €5300 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in circa 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €752,50 (onkosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sugny bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3450 – €4500€440
2304012€5300 – €5650€675
3352015€6075 – €6100€700
4397017€6475 – €6775€880
5455020€7000 – €7125€960
6514021€7525 – €8175€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Sugny tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sugny bedraagt 3315 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Sugny?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sugny

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sugny vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies je in enkele stappen een erkende specialist in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Sugny.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sugny op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Sugny
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sugny een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!