Bohan

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bohan? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze vergelijker tref jij waardevolle toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bohan!

zonnepanelen installateur 5550
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€172,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bohan juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Vresse-Sur-Semois. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Vresse-Sur-Semois is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bohan
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4620), dan pak je al snel €573. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al 500.000consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bohan komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio betaal je al snel €732,50 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bohan kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3400 – €4275€410
2309012€5025 – €5850€675
3331014€5900 – €6025€750
4415017€6400 – €6775€940
5463019€6925 – €7300€990
6482021€7450 – €7975€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Bohan ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bohan bedraagt 3575 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Bohan?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bohan

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bohan vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind je binnen enkele minuten een deskundige installateur in de regio. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Bohan.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bohan op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Bohan
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bohan verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!