Heusy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Heusy? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Via zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze website ontdek jij accurate informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heusy!

zonnepanelen installateur 4802
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode48020
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€175,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Heusy juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Verviers. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Verviers zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Heusy
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4640), dan is het voordeel al snel €575. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heusy komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Heusy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3500 – €4225€390
2288011€5050 – €5700€525
3333014€6050 – €6250€700
4418017€6475 – €6650€880
5455019€6900 – €7225€960
6512023€7425 – €8125€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Heusy ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heusy is 3360 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee investeerders kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Heusy?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heusy

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Heusy vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een deskundige expert in je postcodegebied. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de aard van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Heusy.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Heusy op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Heusy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Heusy verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!