Petit-Rechain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Petit-Rechain? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek je actuele info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Petit-Rechain!

zonnepanelen installateur 4800
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode48000
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€174,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Petit-Rechain februari 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Verviers. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Verviers is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Petit-Rechain
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4610), dan loopt het voordeel al gauw op tot €571. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Petit-Rechain komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je al snel €680,00 (kosten februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Petit-Rechain bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3450 – €4500€420
2300012€5150 – €5725€625
3320016€6025 – €6250€850
4402017€6375 – €6650€950
5434019€6900 – €7300€960
6516021€7525 – €8000€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Petit-Rechain ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petit-Rechain bedraagt 3345 kWh. Dit staat voor grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Petit-Rechain?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petit-rechain

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Petit-Rechain vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt heb je zonder problemen een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo interessant zonnepanelen advies in Petit-Rechain.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Petit-Rechain op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Petit-Rechain
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Petit-Rechain een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!