Polleur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Polleur? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze website tref je uitgebreide info aangaande zonnepanelen kopen in Polleur!

zonnepanelen installateur 4800
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode48000
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€174,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Polleur februari 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij wat de regels zijn in de gemeente Verviers. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Verviers zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Polleur
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4620), dan is het voordeel al snel €573. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Polleur schommelen tussen de €5400 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers betaal je al snel €682,50 (tarieven februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Polleur is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3475 – €4275€430
2293013€5275 – €5900€650
3358015€5950 – €6175€825
4385018€6500 – €6750€940
5447020€7000 – €7175€1010
6516023€7600 – €7825€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Polleur check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Polleur bedraagt 3350 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Polleur?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-polleur

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Polleur vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je in enkele stappen een erkende aanbieder in de buurt. Diverse adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Polleur.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Polleur op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Polleur
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Polleur een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!