Lambermont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Lambermont? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door de zonnepanelen-vergelijker tref je toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lambermont!

zonnepanelen installateur 4800
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode48000
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€174,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lambermont juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Verviers. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Verviers zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lambermont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4600), dan bedraagt het voordeel al snel €570. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lambermont zitten vaak tussen de €4500 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €677,50 (prijspeil juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lambermont kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3425 – €4250€440
2277013€5025 – €5850€625
3358015€6075 – €6200€800
4393017€6425 – €6800€930
5453019€7025 – €7250€960
6483021€7425 – €7800€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Lambermont achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lambermont bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Lambermont?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lambermont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Lambermont vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Lambermont.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lambermont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Lambermont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lambermont een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!